Natuurmonument De Beer

Deze virtuele wandeling zal De Beer tonen zoals dat er in de jaren dertig uitzag. Per landschapsonderdeel zullen daarbij de meest interessante of herkenbare punten aan de orde komen. De Beer kan op twee manieren worden verkend: via een wandeling (1) en via de kaart (2).

1. Een wandeling over De Beer

U kunt zich gewoon laten rondleiden, u vaart vanuit de Berghaven in Hoek van Holland over met het bootje van Ary Prins, u komt aan op de aanlegsteiger van De Beer en u volgt het spoor. — Begin de wandeling.

2. Verkening van De Beer via de kaart

Met de kaart kunt u ook overal komen. De Beer is hiervoor opgedeeld in zes gebieden die op de kaart hieronder zijn aangegeven. U vindt de gebieden door met de muis over de kaart te bewegen en vervolgens in het gevonden gebied te klikken. U gaat dan naar de pagina waar dit gebied wordt beschreven.

Kaart De Beer 1938 Van Hoek van Holland naar De Beer De Beer, de noordoostelijke hoek met de toegangen en het vlierenwoud De Beer, de Stortpolder en het Breed, aan de oostkant Het Rietmoeras Aan de Brielsche Maas Aan de Brielsche Maas Het zuidelijke deel van het strand  Het middelste deel van het strand Het noordelijke van het strand met de Aanspoelselhoek

 

logo

Laatste wijziging

15 oktober 2018

Terzijde

Duinruine

'Duinruïne' aan de zuidkant van De Beer.
Foto Frans Kooijmans.