Natuurmonument De Beer

'Een eersteklas landschap'
De teloorgang van natuurmonument
De Beer

Boek De BeerEen boek over de schoonheid én de ondergang van het meest bijzondere Nederlandse natuurgebied uit de twintigeste eeuw. Verschenen in 2007 bij uitgeverij Matrijs in Utrecht in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. 240 blz, 22 x 28 cm, 160 illustraties, waarvan ongeveer 20 in kleur.

—  Meer informatie over boek en bestelwijze

 

 

 

 

 

'Fraaie schepsels'

De grote stern in Nederland

Boek Grote SternEen boek over de turbulente geschiedenis van de grote stern in Nederland. Verschenen in maart 2018 bij uitgeverij Matrijs in Utrecht in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. 208 blz, 22 x 28 cm, rijk geïllustreerd, geheel in kleur.

—  Meer informatie over boek en bestelwijze

 

 

 

 

 


Simon de Waard
Leven en werk van de Rotterdamse

cineast en fotograaf

Boek De Waard

Een boek over een bijzondere man die de jaren dertig tot en met begin vijftig de Nederlandse natuur vastgelegde in geschriften en beelden. Verschenen in 2011 bij uitgeverij Tinsentiep in samenwerking met uitgeverij Calbona in Rotterdam. 94 blz., 18 x 25 cm, 43 illustraties (zwart-wit), omslag in kleur. € 12,95 (inclusief verzendkosten).

—  Meer informatie over het boek

 

 

 

Laatste wijziging

15 oktober 2018

Over de boeken

Een eersteklas landschap

Dit nieuwe prachtig vormgegeven boek hoort bij elke natuurbeschermer in de kast te staan!

Frans Beekman, 2010.

 

De auteur beschrijft op een zeer gedegen maar ook zeer leesbare manier hoe het gebied beetje bij beetje werd aangetast en vervolgens geheel werd vernietigd. [...] Het boek is een aanrader voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt en kennis wil nemen van de manier waarop via politieke en beleidsmatige weg een uniek stuk natuur ten gunste van de economie kan worden weggevaagd.

Pauline de Jong, Argus 1, 2008, p. 23.

 

 


 

Fraaie schepsels

Fraaie schepsels is een monumentaal werkstuk. Ed Buijsman is er in geslaagd om een indrukwekkende hoeveelheid feiten bij elkaar te brengen. Vermelde gegevens worden uitvoerig toegelicht of van literatuurverwijzingen voorzien. [...] Fraaie schepsels is een naslagwerk oor iedereen met een hart voor de Grote Stern. Tevens is het een ode aan (één van de mooiste vogels van onze kustwateren. Van harte aanbevolen.

Jan Veen, Limosa 60, 2018, p. 188.

 

Met het produceren van dit fantastische boek over de Grote Stern heeft Ed Buijsman een geweldige prestatie geleverd. Het gaat hier niet alleen om een zeer fraai uitgegeven boekwerk, maar ook om een bijzonder goed leesbaar, degelijk verhaal. In de tekst wordt verwezen naar 529 noten! Voor verdere studie wordt verwezen naar ruim 400 literatuurtitels. Kortom een heerlijk boek over een prachtige vogel!

Jelle van Dijk, De Strandloper 50 (2), 2018, p. 21.

 


 

Simon de Waard

[...] kwam er een juweeltje van een biografie uit de bus. Gerard Ouweneel, Sterna, 2013.